MENU
Foto van de oude stad van Kavala

Kavála (stad)

Kavála of Kabála (Grieks: Καβάλα) is een gemeente en plaats in Noordoost-Griekenland. Het ligt ongeveer tussen de steden Thessaloniki en Alexandroupolis, aan de Egeïsche Zee. Het is de hoofdstad van het gelijknamige departement. In 2003 had de stad ongeveer 60.000 inwoners. Kavála is per trein en auto vanuit Thessaloniki en de rest van Griekenland te bereiken. Verder heeft de stad een haven, en ongeveer 20 kilometer buiten de stad ligt de internationale luchthaven Alexander the Great International Airport.
In de oude stad zijn er oude straten, kerken, een kasteel en een Romeins aquaduct. Dicht bij de stad bevinden zich diverse stranden. Het Griekse eiland Thasos ligt voor de kust van Kavála. Vanuit Kavála kan men hier een excursie heen maken. Verder ligt het schiereiland Chalcidice met onder meer Athos niet ver van de stad.

Beknopte geschiedenis van Kavála

Er was bij Kavála een nederzetting in de Homerische tijd. In de 7e eeuw v.Chr. heette de stad Neapolis, na de verspreiding van het christendom in Griekenland, kreeg het de naam Christoupolis, die het tijdens de Byzantijnse tijd hield. Door de eeuwen heen werd de stad vaak aangevallen en heeft het vele overheersers gekend, waaronder Romeinen en Ottomanen. Aan het begin van de 20e eeuw n.Chr. werd Kavála deel van een onafhankelijk Griekenland.


Bron: Wikipedia, afbeelding: Wikipedia

Contact


Grootzand 122
9200 Grembergen (Dendermonde)
tel: 0465/074.726
BE0890.306.382
Email: restaurant.kavala@hotmail.com

logo facebook

Openingsuren


Maandag t/m zaterdag: 17u30 tot 24u00
Zondag: 12u00 tot 14u30 en 17u30 tot 24u00
Dinsdag gesloten

 

 

Copyright © 2021 - Kavala - Alle rechten voorbehouden

VDS Webdesign